dinsdag 21 oktober 2008

Amerikaans patrouillevliegtuig crasht op Bagram Airfield

Een toestel van de Amerikaanse zeemacht is dinsdag verongelukt op de luchthaven ten noorden van Kabul. Er vielen geen ernstige gewonden. Het gaat om een P-3 Orion verkenningsvliegtuig.

Een woordvoerder van de Coalitie meldde vanuit Bagram dat het toestel over de landingsbaan doorschoot tijdens de landing. Er brak brand uit. De hulpdiensten op Bagram schoten onmiddellijk te hulp.

De voltallige bemanning overleefde het ongeluk. Een inzittende van het toestel brak zijn enkel en werd behandeld in het Craig Joint Theater Hospital in Bagram.

Het toestel is van het Brunswick Naval Air Station (BNAS). Er wordt een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden hoe het heeft kunnen gebeuren.

De P-3 Orion is een patrouillevliegtuig dat hoofdzakelijk wordt gebruikt om de zee te verkennen, verkenningsvluchten en voor onderzeebootbestrijding.

Bagram is de grootste Amerikaanse basis in Afghanistan. Het hoofdkwartier van de Internationale Coalitie die door de VS wordt geleid en het hoofdkwartier van het Regionaal Commando Oost van de NAVO-ISAF-veiligheidsmacht zijn er gehuisvest.